Monsanto so nagnali in prepovedali: Avstrija, Bolgarija, Nemčija, Grčija, Madžarska, Irska, Japonska, Luxembourg, Madeira, Nova Zelandija, Peru, Južna Avstralija, Rusija, Francija in Švica!

Zdaj se nas večina že zaveda, da so težave z gensko spremenjenimi organizmi (GSO) in politična korupcija povezani.

Monsanto trdi, da so GSO varni. Enake komentarje so v prejšnjem tisočletju podajale tobačne družbe o kajenju cigaret.

Zdaj brez dvomov vemo, da sta kajenje in rak na grlu kot brat in sestra. Ker so GSO med nami že 15 let in raziskav o njih ni opravil še nihče razen družbe Monsanto, nam o njihovi varnosti priča le Monsanto sam.

Vir: politicalvelcraft.org
Na našo veliko srečo sta Michael Antoniou iz Earth Open Source in dr. Giles-Eric Seralini z Univerze Caan v Franciji opravila raziskave, ki kažejo drugače.

Antoniou in Seralini sta odkrila, da GSO, ki so polni pesticidov tipa RoundUp Ready, vsebujejo glifozat in 2-4-D, aktivno sestavino škropiva agent orange, povzročajo številne zdravstvene težave, vključno z motnjami ob rojstvu, raka, nevrološka neravnovesja, smrti zarodkov in poškodbe DNK. Ni ravno vesoljska znanost, da ob neprestanem uživanju teh grozljivih kemikalij vaše zdravje utrpi katastrofalne posledice, čeprav so GSO narejeni tako, da so odporni na težko onesnaženje s pesticidi in herbicidi.

In kje v to sliko pride korupcija? Očitno pri politikih.

Vemo, da je Obama ob kampanji leta 2008 obljubil označevanje GSO. Ob izvolitvi pa ne le da je pozabil na te obljube, poleg tega je nemudoma imenoval bivšega podpredsednika družbe Monsanto in odvetnika Michaela Taylorja, znanega tudi po imenu ' Monsanto Mike', za vodjo oddelka za varno prehrano na Upravi za hrano in zdravila (FDA), Toma Vilsacka, še enega biotehnološkega žeparja, pa na mesto ministra za kmetijstvo.

Na Havajih so skoraj vsi politiki od guvernerja navzdol podkupljeni in nihče ne želi ugrizniti roke, ki jih hrani.

Tam ima Monsanto šest registriranih lobistov: John Radcliffe, George 'Red' Morris, Dawn Bicoy, Paul Koehler, Alan Takemoto, Fred Perlak, in Alicia Maluafiti. Radcliffe in Morris imata železni prijem nad politiki in Maluafiti je izvršni direktor Hawaii Crop Improvement Association, ki je skupaj z Radcliffom in Morrisom z nekaj tisoč evri kupil zakonodajalce. Druge biotehnološke zveri so Syngenta, Pioneer (DuPont), Bayer (bi morda kdo aspirin?) in BASF, ki imajo tudi vsak svoje lobiste.

Družbe, ki uporabljajo sestavine Monsanto
Aunt Jemima Lean Cuisine
Aurora Food Lipton
Banquet Loma Linda
Best Foods Marie Callenders
Betty Crocker Minute Made
Bisquick Morningstar
Cadbury Ms. Butterworths
Campbells Nabisco
Capri Sun Nature Valley
Carnation Ocean Spray
Chef Boyardee Ore-Ida
Coca Cola Orville Redenbacher
ConAgra Pasta-Roni
Delicious Brand Cookies Pepperidge Farms
Duncan Hines Pepsi
Famous Amos Pillsbury
Frito Lay Pop Secret
General Mills Post Cereals
Green Giant Power Bar Grand
Healthy Choice Prego Pasta Sauce
Heinz Pringles
Hellmans Procter and Gamble
Hershey's Nestle Quaker
Holsum Ragu Sauce
Hormel Rice-A-Roni
Hungry Jack Smart Ones
Hunts Stouffer's
Interstate Bakeries Sweppes
Jiffy Tombstone Pizza
KC Masterpiece Totinos
Keebler/Flowers Industries Uncle Ben's
Kellogs Unilever
Kid Cuisine V8
Knorr  
Kool-Aid  
Kraft/Phillip Morris  

Pisec izvirnika poroča, da so imeli v mestnem svetu neprestane obravnave o označevanju GSO. Izmed sedmih članov sveta je bilo pet podkupljenih in so priporočali, da je potrebno označevanje urediti na zvezni ravni ter ga predati v roke predsedniku, FDA in oddelku za kmetijstvo.

Vendar je kljub neprestani vladni korupciji tudi svetlejša plat. Nedavno je havajski vodovod zavrnil zahtevo družbe Monsanto za 9,9 milijonov litrov vode dnevno, s katero bi zalivali pesticidov polno 'hrano'. Morda še obstaja upanje.

Ko raziskujemo svet lahko ugotovimo, da so države Avstrija, Bolgarija, Nemčija, Grčija, Madžarska, Irska, Japonska, Luxembourg, Madeira, Nova Zelandija, Peru, Južna Avstralija in Švica zavrnile GSO in nagnale Monsanto.

V Kaliforniji v ZDA, če verjamete ali ne, so okrožja Mendocino, Trinity in Marin prepovedale GSO.

Države, ki jim je bolj malo mar za lastne ljudi, so Kanada, Kitajska, Anglija, Evropska unija, Filipini, Južna Afrika in ZDA.

Sedaj se odločata Tajska in Francija. Če bi v Indiji bilo tako, kot želijo ljudje, bi Monsanto v stotinki sekunde pakiral prtljago.

Nedavno je  Jon Rappaport napisal izvrsten članek o tem, kako Monsanto obožuje celotno zadevo okrog označevanja in jim tako ali tako ni mar.

Na Havajih v običajnih supermarketih ob opazovanju nakupovalcev težko vidiš človeka, ki gre do police, vzame izdelek in, preden ga postavi v voziček, pogleda na etiketo. Skoraj enako se dogaja tudi v trgovinah z naravno hrano.

Kaj nam to pove: Večina ljudi nima pojma, kakšna je težava z GSO. V bistvu, če vprašate ljudi, kaj vedo o GSO, je njihov odziv običajno, kaaaaj?

In Monsanto to obožuje. In tako, če do označevanja pride ali ne, je to za njih zmagovalna kombinacija. Tista peščica ljudi, ki ve za GSO in prebira etikete, teh izdelkov ne kupi, tisti, ki ne vedo in ne berejo etiket, pa jih bodo kupovali še naprej. In Monsanto se bo lahko še nadalje smejal, ko bodo gledali bančne izpiske.

In tako naj gre z označevanjem vse k vragu. V ZDA in drugod je potrebno prepovedati GSO. To je boj, ki bo dejansko pritegnil pozornost družbe Monsanto. In če se to zgodi, bo iz lesa priteklo ogromno ščurkov, kar bo povzročilo, da bo tudi glava posameznikov začela delovati.

Za tiste, ki še niste videli filma 'Soylent Green', prosim, oglejte si ga. Verjetno se boste zavedli, da bo v prihodnjih generacijah, če se ne združimo in kljubujemo, Monsanto na koncu odprl prvo tovarno tipa Soylent Green.

Ne kupujte soje, koruze ali bombaža, ki niso iz organske pridelave.

To je velika trojica, ki se ji morate izogibati. Oljne repice, pa naj piše, da je organska ali ne-GSO, ne dotikajte se je niti s petmetrsko palico, če ne znate razložiti, kako je lahko industrijsko topilo lahko organsko in dobro za vaše zdravje.

Biotehnološki demoni so se lotili tudi lucerne (alfa alfa), sladkorne pese in krompirja. Torej kalite lastna semena alfa alfa ali jih kupujte od zaupanja vrednih ljudi, kjer ste prepričani, da niso GSO.

Sladkor

Izogibajte se sladkorju in namesto tega raje uporabljajte med ali javorjev sirup. In predvsem kupujte in jejte čim več organsko gojene zelenjave in žitaric.

Mesojedci

In še za nevegetarijance: Živali, ki jih jeste, hranijo z gensko spremenjenimi žitaricami, pa tudi s perjem, krvjo in tako mrtve, umirajoče, bolehne in razpadajoče živali, kot tiste, ki jih povozijo avti, niso primerne za prodajo. In če ste tako neomajni in vztrajate pri nategu, imenovanem prosta reja: Skoraj vse bolezni, kar jih pozna človeštvo, vam dajo nasičene maščobe v vsem živalskem mesu.

Ribe

In še to: Vse ribe na svetu so polne živega srebra, sevanja, težkih kovin in strupenih odpadkov. Tako tudi frankenlososa ni treba ožigosati s tem imenom.

Prevod članka: Ganeša

Izdelava spletnih strani ganesa.si

 

Izdelava spletnih strani ganesa.si