Portal biološke varnosti

Ste vedeli, da v sklopu Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstva za okolje in prostor ter Ministrstva za zdravje, obstaja spletna stran z imenom Slovenski portal biološke varnosti, ki govori o gensko spremenjenih organizmih (GSO).

Navedene so definicije, kakšno je trenutno stanje z GSO v Evropski uniji, o zakonodaji, pristojnih organih itd.

Navedene so tudi povezave, kjer lahko vidite, katere rastline z GSO so v EU dovoljene. Natančni seznam si lahko ogledate na strani EU Register of authorised GMOs.

Na portalu je tudi povezava na GMO Compass, kjer je tudi ogromno informacij o GSO, vendar očitno čisto s stališča korporacij, ki GSO ustvarjajo, zato je objavljena le hvala, graje pa (začuda) ne poznajo. Verjetno bodo kmalu zapisali, da so GSO tako super in fajn, da čebele ob stiku z njimi iz veselja in pijanosti delajo samomore. Aja. Pa pesticidi koristijo našemu zdravju.

 

Hrana ne more biti tehnologija in tehnologija ne more biti hrana. Koliko časa bomo tem lakomnim korporacijam še dopuščali igranje Boga in zasužnjevanje nas, ki v večini primerov nevede kupimo izdelek s sumljivimi sestavinami gensko spremenjenega porekla, ki jih v veliki večini zagotovo ne bi jedli?

Jim pa vsekakor dopuščam, da sami jedo tovrstne 'jedi' in 'pridelke'.

Izdelava spletnih strani ganesa.si

 

Izdelava spletnih strani ganesa.si