Klic s številke 0015167469209 ali 0012173989544 - ne odgovarjajte!

Če vas kličejo s številke 0015167469209 čim prej odložite in v nobenem primeru ne dajajte osebnih podatkov ali podatkov kreditnih kartic in podobnega! Najbolje je, da kar odložite.

Klicoči se predstavi kot zastopnik oziroma tehnična podpora družbe Microsoft, in pove, da so na vašem računalniku varnostne težave, ki jih bo pomagal rešiti prek spletne povezave.

Če jim to dovolite, se priklopijo na vaš računalnik in bojda dobijo nadzor nad njim.

Klic prihaja iz Združenih držav Amerike. Ker klicoči k sreči ni razumel slovensko, je kmalu odložil.

Dopolnitve

27. september 2013

Dne 27. septembra so klicali znova, tokrat s številke 0012173989544. Na drugi strani je bilo slišati nekaj podobnega telefonskemu studiu, kot da je tam več ljudi.

V glavnem ... V telefonskem pogovoru, ki se je začel tako, da me je vprašal, če govorim angleško, je klicoči, ki predvidevam, da je indijskega porekla, v zelo polomljeni angleščini bral besedilo, pri čemer je razložil, da kliče iz tehnične podpore družbe Microsoft, saj so ugotovili, da je moj računalnik okužen. Znak za alarm!

Vmes sem ga vprašal, zakaj poskušajo 'nategniti ljudi', pa očitno ni slišal ali ni razumel in je veselo drdral naprej. Po kakšni minuti ali dveh branja je dejal, naj prižgem računalnik, da bomo vzpostavili servisno povezavo, prek katere bodo popravili moj računalnik. In njihovo 'storitev' vam hočejo celo zaračunati! Bojda 95 evrov! Pa še zaklenejo vam datoteke in morda celo onesposobijo računalnik.

Tik za tem sem mu dejal, da računalnika sploh nimam (ti zapisi nastajajo na papirju:) in je nemudoma odložil.

Izdelava spletnih strani ganesa.si

 

Izdelava spletnih strani ganesa.si