SMS spam: (morda) novo v Sloveniji: Nokia je zelo radodarna ;)

Danes, 2. februarja 2099, sem na GSM prejel SMS spam, oziroma, povedano natančneje, SMS phishing (moj prvi SMS spam/phishing), ki je bil poslan s tuje številke, o kateri ata Google ne ve nič (če ima kdo podobne izkušnje in kaj več informacij, naj javi). Vsebina sporočila je naslednja:

"CONGRATULATION! Your MOBILE # has won £200,000GBP in the ongoing NOKIA PROMO.Contact our UK office for claims.Tel:+447024053567. Email: europe. nokia @ live .co. uk."

Telefonska številka, s katere je sporočilo poslano, je +2347085639003 (država s kodo +32 naj bi bila Belgija).

Koliko denarja mi že dolgujejo tile človečki, raje ne bi navedel. Vsi tisti milijoni angleških funtov, ameriških dolarjev, nagrade, ki so mi jih podelili Microsoft, AOL in ostali ... Le kaj bom s toliko denarja?

Pa še to ... Telefona Nokia nisem kupil že mnogo let, zato se še toliko bolj sprašujem, zakaj, le zakaj, je finska Nokia tako strašno radodarna, kje je vzrok, da mi želijo podariti 200.000 angleških funtov? Morda bom pa vseeno odgovoril na zgornji mail in vprašal? Ne, ne bom!

Pa še to ... Zgoraj navedenih številk v nobenem primeru ne kličite, ker vas to lahko stane ogromno denarja – to so plačljive številke!

Izdelava spletnih strani ganesa.si

 

Izdelava spletnih strani ganesa.si