TV kvizi in podobno na 090: adijo denar

Želite zaslužiti? Ni problema, berite naprej ... Vendar pozor, to vas bo stalo in najverjetneje obljubljenega zaslužka sploh ne bo! Ravno nasprotno, čaka vas visok račun za telefon.

Uvod

Danes, čisto iz firbca, vedoč, da mi je znan pravilni odgovor, pokličem na številko 090 30 03. Gre za televizijski kviz Kdor zna, ta zna na TV3.

Zanimalo me je, v čem je računica celotne zadeve? Kako in kje dobijo denar za nagrade.

Odgovor je zelo kmalu več kot očiten.

Cena

Najprej vas pozdravi telefonska tajnica, ki vam pojasni, koliko stane minuta klica na to plačljivo številko. Povedo vam tudi, da splošne pogoje sodelovanja v nagradni igri lahko preberete na njihovi spletni strani.

Govorjenje in glasba

Nato vam navedejo, da morate igrati odgovorno in lep čas dolgovezijo.

Pozor: Res pravijo, da morate igrati odgovorno! Morda bi morali dodati še, da boste v čakalni vrsti preživeli še kar nekaj časa in za to vas bodo krepko obrali!

Za vso kopico govorjenja pa sledi glasba. Malo 'goveje' in malo moderne slovenske glasbe. Ta glasba spet traja in traja, tudi pet minut in več.

Dolg čas in dolgčas

Ko je telefonski števec dolžine pogovora kazal že dolgih 7 minut in pol, je bilo več kot očitno, da z obljubljeno nagrado 150 evrov ne bo nič. Vedno bolj očitno je tudi, da s celo zadevo zelo zavlačujejo, saj s tem več zakasirajo od minut klicočih. Voditeljica se vmes že dolgočasi, ne ve več kaj bi še rekla in pogosto gleda (najverjetneje) proti režiji, kjer ji pokažejo, kako in kaj.

Zmagovalka

Seveda so pred menoj v eter spustili neko gospo, ki je povedala pravilni odgovor in pokasirala nagrado, meni pa pripada le zelo povišan telefonski račun. Se pravi: 7 minut in pol plus prva minuta običajno 'udari po žepu', ko dobiš zvezo ... To bo zneslo do 18 evrov! Hja. Precej drag firbec, se vam ne zdi?

Nasvet

Moj nasvet, če vas slučajno zanima ali zamika, je naslednji: Izogibajte se tovrstnim oddajam in raje pojdite v trgovino, kupite hrano, pijačo in še kakšen priboljšek. Lahko pa ta denar podarite komu, ki ga nima. V vsakem primeru boste storili boljše delo.

Sklep

V mojem primeru lahko zapišem le to, da v nobenem primeru nikdar več ne kličem na katero izmed tovrstnih številk. Hkrati lahko tudi brez slabe vesti zapišem, da gre za dokaj sporno prakso služenja denarja!

Zapomnite si: Če je nekaj videti prelepo, da bi bilo res, je dejansko tako.

 

 

 

 

 

Izdelava spletnih strani ganesa.si

 

Izdelava spletnih strani ganesa.si