ITIS - Zbogom ankete in komercialni klici?

ITIS - Prepoved komercialnih in anketnih klicev Skoraj zagotovo ste se že kdaj oglasili na telefonski klic in ob dvigu slušalke je oseba na drugi strani nemudoma začela drdrati o super posebni ponudbi njihovih naj naj oh in sploh izdlekov, poleg tega pa sploh niste prišli do besede, da bi jo ustavili? Morda pa je, ko ste bili najbolj zatopljeni v delo, zazvonil telefon, in je sogovornik ali sogovornica povedal(a), da dela kratko anketo, zaradi česar ste pozabili, kaj ste počeli? Torej zagotovo želite neke vrste prepoved komercialnih in anketnih klicev.

Prepoved komercialnih in anketnih klicev

ITIS po novem omogoča prepoved klicev, ki imajo komercialni ali raziskovalni namen! S tem ostanete vpisani v telefonskem imeniku, poleg tega pa imate (domnevno) mir pred prodajalci različnih vrst izdelkov in storitev ter anketami.

Kako spremenite vnos v telefonski imenik ITIS, da boste imeli več miru?

Najpreprosteje tako, da poiščete vaš vpis na strani telefonskega imenika ITIS.

Ob ogledu vaših podatkov je na desni strani okvir 'Sporočanje sprememb'.

Vpišete želene spremembe, oddate elektronski obrazec in to bi moralo biti vse!

Iskanje v imeniku ITIS

Globe

Za kršitelje (pravne ali fizične osebe) Zakona o elektronskih komunikacijah, so, kot navaja spletni Žurnal24, predvidene globe. Če gre za posameznike ali manjša podjetja od 500 do 15.000 evrov, za srednje ali velike gospodarske družbe pa od 20.000 do 50.000 evrov.

Dodatek - september 2014

Žalostno pa je dejstvo, da kljub oznaki v imeniku ITIS, kjer je označena prepoved klicev komercialne in raziskovalne narave, telefon kljub temu še vedno občasno zazvoni, potem pa je vsakič potrebno vedno znova razlagati kako in kaj.

Izgovor klicočih je v veliki večini primerov ta, da v podjetju ali klicnem studiu uporabljajo starejšo verzijo imenika, kjer vaše nestrinjanje s tovrstnimi klici še ni označeno.

Morda bi bila boljša rešitev taka varianta, kot jo imajo v Združenih državah Amerike, kjer je v veljavi tako imenovani Do Not Call Registry, to je seznam številk, na katere klici niso dovoljeni.

Čemu torej v teh krajih služijo prepovedi?

Izdelava spletnih strani ganesa.si

 

Izdelava spletnih strani ganesa.si