FDA (Uprava za hrano in zdravila) odobrila prvo GSO cepivo proti gripi: Na trgu verjetno leta 2014

V začetku leta 2013 je v Združenih državah Amerike Uprava za hrano in zdravila (FDA) odobrila prvo gensko spremenjeno (GSO) cepivo proti gripi, imenovano Flublok. Vsebuje rekombinantno tehnologijo DNK in virus insekta, baculovirus, ki naj bi pomagal pospešiti nastajanje cepiva. Na tržišče lahko pride že naslednje leto. Razvila ga je družba Protein Sciences Corp, ki je odobritev za cepivo Flublock dobila januarja leta 2103. Za gojenje dela virusa v celicah insektov uporabljajo gensko spreminjanje.

Cepivo vsebuje tudi proteine iz treh različnih sevov gripe in ga izdelujejo z ekstrahiranjem celic spodoptera frugiperda, tipa gosenice, ki jih gensko spreminjajo, da proizvajajo velike količine hemaglutinina, proteina virusa gripe, ki samemu virusu gripe omogoča, da hitro vstopi v telo.

Mnogi ljudje po svetu se vedno bolj zavedajo nevarnosti GSO. Da pridete do te ugotovitve, ne potrebujete veliko časa, saj ogled podpornih dokazov pove vse.

Dejstvo, da GSO vstopajo na področje cepiv, je smešno, in upajmo, da se bodo mnogi branili takšnih cepiv. Upajmo tudi, da bo ob teh dogodkih še več ljudi začelo spraševati, raziskovati in se poglabljati v industrijo cepiv. Večina nas (vključno z zaposlenimi v zdravstvu) preprosto verjame, kar nam povejo in se v slišano ne poglabljamo. Javno financirane medicinske raziskave niso v uporabi to izobraževanje tistih, ki nadzirajo celo stvar. Vse financirajo velike farmacevtske družbe in biotehnološke korporacije, tiste, ki z 'zdravili' služijo milijarde.

Razlog, ki ga FDA navaja za odobritev novega cepiva je ta, da GSO varianta pospeši nastajanje in omogoči tistim, ki imajo alergijo na jajca, da ga prejmejo tudi oni. Vendar, je to resnično potrebno? Tako bodo imeli proizvajalci cepiv možnost hitro izdelovati velike pakete virusnega proteina gripe z uporabo GSO in ne bodo uporabljali postopka z uporabo jajčnih kultur, kot do sedaj.

Na trg je prišlo že veliko cepiv, in številne raziskave kažejo, da so nezadostni, škodljivi in nepotrebni. S časom postajajo bolj škodljivi. Zadnji članek, ki smo ga objavili na temo cepljenja, je bil o cepivu za HPV. Raziskovalna skupina Neural Dynamics Research Group z oddelka za oftalmologijo na Univerzi Britanska Kolumbija je objavila dober dokument o cepivu Gardasil. Več o tem lahko preberete tukaj. Več virov in povezava na raziskavo je na dnu prispevka.

Viri:
Collective Evolution - prispevek
flublok.com (PDF)
reuters.com
globalresearch.ca
naturalnews.com

Prevod članka: Ganeša

Izdelava spletnih strani ganesa.si

 

Izdelava spletnih strani ganesa.si